Hvor mange bygder med 500 innbyggere har et rådgiverkorps på elleve tolv ansatt i en og samme bedrift? Like i randsonen til den eventyrlige nasjonalparkbygda Vingelen med flotte tun og bortimot 800 tømmerhus, ligger Rådhuset Vingelen. ”Her lever vi det vi snakker”, sier daglig leder Hedvig Rognerud.

LagreLagre

LagreLagre

 

LagreLagre

Liv laga for faglig framtid 
I dette rådhuset jobber bedriftsrådgivere, landbruksrådgivere og prosjektledere bosatt i tre ulike kommuner, som både snakker om og arbeider for, livskraftige lokalsamfunn. Alle som jobber i Rådhuset Vingelen har en genuin interesse for at det skal være liv laga på bygda, og det er også et viktig aspekt i ansettelsesprosesser. -De siste årene har vi ansatt tre fjelltraineer i faste stillinger etter endt trainee-løp. Faglig fundament ligger alltid som bunn i et slikt valg, og vi kan ikke bare ansette unge folk, men står valget mellom en senior og junior, så er jeg ikke redd for å gi den yngre ansvaret, forteller Hedvig. Vi får ny, ung kapasitet som som ser ei framtid i Fjellregionen og som gir oss en kontinuerlig utvikling gjennom å tørre stille andre spørsmål. Og nå trenger vi flere!

Les stillingsutlysningen og søk her.

– Jeg har nok vært gjeter i mitt tidligere liv
Uttalelsen kommer fra Hedvig som forklarer hvor på DiSC-kartet hun og kollega Linda Merethe befinner seg, i en sirkel delt opp i fargene rød, gul, grønn og blå. Tre rådgivere på Rådhuset Vingelen er sertifisert i verktøyet og benytter det aktivt i rekruttering, leder- og teamutvikling. Gjennom å være bevisst hvilken ”farge” andre i et team har, lærer en seg metoder for kommunikasjon, innsalg og å løse konflikter.

Vi har nok en overvekt av folk som tør å stille spørsmål om hvorfor vi gjør som vi gjør, og som tør å utfordre hverandre på å stadig bli bedre.

– Det er to ting som er forbudt hos oss. Det er å ikke si fra hvis du trenger hjelp.
Og å la være å bidra om noen trenger hjelp.

Prosjektene øker både i antall og i størrelse
Levende lokalsamfunn omfatter ikke bare små samfunn på landsbygda, det kan like gjerne beskrive bydelen Grünerløkka eller organisasjonen Trøndelag Teater. I løpet av et år har vi mange små og store oppdrag med stor variasjon og bredde. I det som blir årets største prosjekt tar Rådhuset pulsen på norsk landbruk i samarbeid med Ruralis – Institutt for rural- og regionalforskning gjennom å lage populærvitenskapelige rapporter som analyserer resultatene fra spørreundersøkelsen Trender i norsk landbruk.

Utenriksminister søker engasjert innenriksminister
– Jeg sitter nesten aldri ved kontorpulten min, jeg har fokus ute hos kunder, og i tett dialog med ansatte når jeg er inne, sier Hedvig. Derfor trenger vi en innenriksminister. Innenriksministeren vår skal ikke bare være en utfører og som holder struktur. Den rette personen skal kunne skjære gjennom og være en rådgiver for oss alle, komme med innspill og brenne for å få til noe sammen.

Stilling ledig: Innenriksminister
Arbeidssted: Vingelen
Søknadsfrist: 20. juni
Stillingsprosent: 100 %
Les mer om Rådhuset og prosjektene deres her.

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Flere jobber