På Kvikneskogen, i en sving sør for vannskillet, midt mellom Tynset og Kvikne, ligger Tørresvangen. Landskapet er romslig og lufta frisk. Her driver Marianne Rønning og Vidar Nybu geitefjøs, ysteri og gårdsutsalg.
![](https://velgmedhjertet.no/wp-content/uploads/2019/12/DSF7754-800x533.jpg)
Drømmen om å kunne videreføre tradisjoner og tidligere generasjoners levesett inn i vår tid står sterkt. Marianne forteller med tårer i øynene den nærheten hun kjente til forfedrene da hun for noen år siden kokte den første brunosten ute i det gamle stabburet. De jobba hardt før i tiden, det var likevel ingen snarveier til et godt resultat og de forstod at det å være sliten ikke trenger være farlig. God ost koster mye planlegging, tid og tålmodighet.
![](https://velgmedhjertet.no/wp-content/uploads/2019/12/MG_9291-800x533.jpg)
På Tørresvangen ønsker vi å gjøre det beste utav det vi rår over, vi skal gi folk den gode smaken av geiteprodukter og utføre en optimal jobb i omgivelser som skaper trivsel. Det skal være godt å komme til gards!
![](https://velgmedhjertet.no/wp-content/uploads/2019/12/RUA1217-800x534.jpg)
«Takk for at dere lager den beste fetaosten», sitat fra god kunde på Tørresvangens side på Facebook.
Hva er hemmeligheten? Godt geitehold er en av de viktigste ingrediensene i ost fra Tørresvangen og mye av jobben handler om å legge til rette for god osteproduksjon i alle ledd. Filosofien er enkel og solid forankra; Den gode smaken ligger i de små hverdagslige detaljene. Sluntrer du med småting i dagliglivet får det betydning for resultatet.
- Alle redskapene skal ha en fast plass slik at tiden ikke brukes på å lete.
- Det er like selvfølge at forbrettet til geitene skal være rent som at våre middagstallerkener skal være rene.
- I fjøset er det kun lov med møkk på støvlene inne i bingen. For at rene støvler skal være en naturlig og enkel rutine for de som jobber på gården er det montert flere spylepunkt.
- Produksjonen av upastaurisert feta fører til strenge krav til hygiene.
– Vi skal jobbe mye, med et mål om å ikke stresse jord, natur, folk eller dyr. Jeg syns vi alle kan lære mye av dyr. Ta katten for eksempel, den er fokusert når den må, og samtidig flink til å nyte livet og ta vare på seg selv, sier Marianne.
![](https://velgmedhjertet.no/wp-content/uploads/2019/12/MG_9154.jpg)
![](https://velgmedhjertet.no/wp-content/uploads/2019/12/MG_9341-800x533.jpg)
Etter å ha blitt godt kjent med filosofi og verdier for ysteriet er det ikke vanskelig å forstå hvorfor den ene osten fra Tørresvangen bærer navnet Ren. Bedre eksempel på at produktene på butikkhylla skal være et resultat av hvordan Tørresvangen Gårdsysteri tenker, finner du ikke!
![](https://velgmedhjertet.no/wp-content/uploads/2019/12/MG_9447-800x533.jpg)
![](https://velgmedhjertet.no/wp-content/uploads/2019/12/MG_9200-800x533.jpg)
Tørresvangen søker nå etter en engasjert medarbeider i full stilling, som deler Tørresvangen sin ideologi.
Fjøsrøkting og dyrestell blir en viktig og stor del av jobben, men Tørresvangen ser etter en allsidig person som også kan ta i mot kunder og pakke ost i ysteriet. Ser du gleden i å bidra i ulike ledd og konsekvensene av at mye, nøyaktig og samvittighetsfullt arbeid former ystedrømmen?
Les hele stillingsutlysningen og se om dette er plassen for deg. Søknadsfrist 15. januar.
![](https://velgmedhjertet.no/wp-content/uploads/2019/12/IMG_4529-800x533.jpg)