Gløder for geit, ost og pleid natur

På Kvikneskogen, i en sving sør for vannskillet, midt mellom Tynset og Kvikne, ligger Tørresvangen. Landskapet er romslig og lufta frisk. Her driver Marianne Rønning og Vidar Nybu geitefjøs, ysteri og gårdsutsalg.

Drømmen om å kunne videreføre tradisjoner og tidligere generasjoners levesett inn i vår tid står sterkt. Marianne forteller med tårer i øynene den nærheten hun kjente til forfedrene da hun for noen år siden kokte den første brunosten ute i det gamle stabburet. De jobba hardt før i tiden, det var likevel ingen snarveier til et godt resultat og de forstod at det å være sliten ikke trenger være farlig. God ost koster mye planlegging, tid og tålmodighet.

 

På Tørresvangen ønsker vi å gjøre det beste utav det vi rår over, vi skal gi folk den gode smaken av geiteprodukter og utføre en optimal jobb i omgivelser som skaper trivsel. Det skal være godt å komme til gards!

«Takk for at dere lager den beste fetaosten», sitat fra god kunde på Tørresvangens side på Facebook.

Hva er hemmeligheten? Godt geitehold er en av de viktigste ingrediensene i ost fra Tørresvangen og mye av jobben handler om å legge til rette for god osteproduksjon i alle ledd. Filosofien er enkel og solid forankra; Den gode smaken ligger i de små hverdagslige detaljene. Sluntrer du med småting i dagliglivet får det betydning for resultatet.

  • Alle redskapene skal ha en fast plass slik at tiden ikke brukes på å lete.
  • Det er like selvfølge at forbrettet til geitene skal være rent som at våre middagstallerkener skal være rene.
  • I fjøset er det kun lov med møkk på støvlene inne i bingen. For at rene støvler skal være en naturlig og enkel rutine for de som jobber på gården er det montert flere spylepunkt.
  • Produksjonen av upastaurisert feta fører til strenge krav til hygiene.

– Vi skal jobbe mye, med et mål om å ikke stresse jord, natur, folk eller dyr. Jeg syns vi alle kan lære mye av dyr. Ta katten for eksempel, den er fokusert når den må, og samtidig flink til å nyte livet og ta vare på seg selv, sier Marianne.

Etter å ha blitt godt kjent med filosofi og verdier for ysteriet er det ikke vanskelig å forstå hvorfor den ene osten fra Tørresvangen bærer navnet Ren. Bedre eksempel på at produktene på butikkhylla skal være et resultat av hvordan Tørresvangen Gårdsysteri tenker, finner du ikke!

Tørresvangen søker nå etter en engasjert medarbeider i full stilling, som deler Tørresvangen sin ideologi.

Fjøsrøkting og dyrestell blir en viktig og stor del av jobben, men Tørresvangen ser etter en allsidig person som også kan ta i mot kunder og pakke ost i ysteriet. Ser du gleden i å bidra i ulike ledd og konsekvensene av at mye, nøyaktig og samvittighetsfullt arbeid former ystedrømmen?

Les hele stillingsutlysningen og se om dette er plassen for deg. Søknadsfrist 15. januar.

Flere jobber